MoMu-tentoonstelling Birds of Paradise reist naar het VK

Op 21 augustus 2014

De huidige MoMu tentoonstelling 'Birds of Paradise - Pluimen en Veren in de Mode' zal van 25 oktober 2014 tem 19 april 2015 te zien zijn in de Fashion & Textile Gallery van The Bowes Museum in Durham, Verenigd Koninkrijk. De tentoonstelling zal in aangepaste vorm te zien zijn en toont een overzicht rond het gebruik van pluimen en veren in de mode.

Gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens is blij met de internationale aandacht voor het provinciaal ModeMuseum: “Dat een prestigieus museum als The Bowes de tentoonstelling overneemt, bewijst nog maar eens dat ons museumteam internationale kwaliteit biedt. Het museum mag zich trouwens al langer een trendsetter noemen. Voor de tentoonstellingen van het MoMu komen modeliefhebbers van over heel de wereld naar Antwerpen afgezakt. Ik hoop dat ook heel wat Britten deze tentoonstelling gaan bewonderen, want het is echt een aanrader.”

De tentoonstelling Birds of Paradise - Veren en Pluimen in de Mode loopt nog tem nu zondag 24 augustus in het MoMu met silhouetten van oa Chanel, Balenciaga, Alexander McQueen, Thierry Mugler, Ann Demeulemeester, Givenchy en Christian Dior. Een van de topstukken is een witte mantel uit zwanendons van actrice Marlène Dietrich.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is