Rookmobiel begint tweede leven na 75.000 verkochte rookmelders

Op 22 september 2014

De rookmobiel die drie jaar lang in de provincie Antwerpen rondreisde, is zondag overgedragen aan de Stichting Brandwonden tijdens de dorpsdag in Kalmthout. Met de overdracht komt een definitief einde aan de rookmeldercampagne, met maar liefst 75.000 verkochte exemplaren.

Gedeputeerde Bruno Peeters overhandigde de sleutels aan Jean-Pierre Arnoult, bestuurder van de stichting, tijdens de dorpsdag in Kalmthout. Dat betekende het einde van de rookmeldercampagne. Deze sensibiliseringscampagne zorgde voor een massale verkoop van rookmelders.

"Het streefdoel was om 35.000 rookmelders op drie jaar tijd te verkopen, maar uiteindelijk zijn het er 75.000 geworden", lachte Bruno Peeters. "Nu de rookmobiel in de meeste gemeenten heeft gestaan en de campagne voorbij is, hebben we een organisatie gezocht die het toestel nog goed kan gebruiken." Voor wie de rookmobiel nog niet kent, het is een kleine container waarin een dikke rooklaag wordt gepompt. Bedoeling is dat een bezoeker probeert om een schreeuwende baby in minder dan 40 seconden te redden. "Mensen beseffen vaak niet hoe snel je in paniek kan slaan als er brand uitbreekt. Een belangrijk deel van onze werking is mensen daarop voorbereiden", zei Jean-Pierre Arnoult van de Stichting Brandwonden. "We gaan dit toestel nu gebruiken voor ons preventiecampagnes door heel Vlaanderen." 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is