Campus Vesta leidt al vijf jaar hulpverleners op

Op 30 september 2016

In Campus Vesta, het provinciaal opleidingscentrum voor politie, brandweer en dringende medische hulpverlening, werd gisteren de feesttaart aangesneden. Het centrum vierde zijn vijfde verjaardag.

"Deze vijf jaar van multidisciplinaire samenwerking is een succesverhaal. Campus Vesta is een nationale en zelfs internationale referentie op het gebied van veiligheidsonderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Zelfs de Europese Unie heeft de weg naar hier gevonden voor opleidingen om mensen in te zetten in gevaarlijke situaties", geeft gedeputeerde voor veiligheid Bruno Peeters aan.

Directeur Koen Milis toont de groei in enkele cijfers. "Jaarlijks starten hier 300 brandweermannen, 170 ambulanciers, 175 politiemensen en 40 rampenmanagers hier hun basisopleiding. Sinds 2011 groeide ons personeelsbestand van 59 naar 68 voltijdse equivalenten."

Ondertussen gaan de investeringen op Campus Vesta verder. Tegen eind 2018 moet er een nieuw platform worden geopend, het eerste in Vlaanderen, waar branden en rampen op industriële sites kunnen worden geoefend.

Waterzuivering

Begin 2017 opent tussen het bestaande en het toekomstige oefenplatform een waterzuivering waardoor het bluswater van de oefeningen en van het water van hoofdgebouw kan worden gezuiverd en weer kan worden gebruikt voor nieuwe blusoefeningen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is