De Schorre betovert publiek met klassieke concerten

Op 3 augustus 2016

De ticketverkoop voor een avondje klassiek onder de noemer ‘De Schorre Betovert’ op zaterdag 3 september is gestart. Het orgelpunt wordt het optreden van het symfonisch orkest Il Novecento, bekend van de Night of the Proms.

Het is inmiddels ruim tien jaar geleden dat er in De Schorre een soortgelijk maar kleinschaliger initiatief plaatsvond, toen onder de noemer De Schorre Klassiek. “De Schorre Betovert wil doen wat de naam al aangeeft: de toeschouwer betoveren met klassieke muziek. Maar ook de locatie helpt om de sfeer te scheppen, met al het groen, de wandelpaden, de Tomorrowlandbrug en de vele waterpartijen. Het domein zal net als tijdens Tomorrowland voor een meerwaarde zorgen”, legt woordvoerster Tina Van ­Leuven van De Schorre uit.

De muzikanten zullen optreden op verrassende plaatsen in De Schorre. “Om het voor de bezoeker comfortabel te maken, is ook een vouwstoeltje inbegrepen in de toegangsprijs. Zo kunnen ze op gelijk welk moment zittend een concertje bijwonen. We hopen natuurlijk dat het droog blijft, maar afhankelijk van de weersvoorspellingen kunnen de optredens ook overdekt gebeuren.”

De feeërieke sfeer en het concept zullen vergelijkbaar zijn met die van Putteke Winter, de sprookjesachtige winterwandelingen in het recreatiedomein.

Koor uit eigen gemeente

Op het programma staat onder het veertigkoppige koor Vivente Voce, dat net haar 25-jarige bestaan heeft gevierd. Er is ook inbreng uit Boom zelf. Musica Nova - dat al ruim een halve eeuw ­zingend Boom verenigd - staat ook op de affiche. Beide koren staan onder leiding van dirigent Jeroen Keymeulen.

Verder kunt u vanaf 19u doorlopend kennismaken met de toptalenten van het houtblaaskwintet Houthandel, het koperkwintet O’Brass, Eline Groslot op harp en het Braziliaanse pianofenomeen Eliane Rodrigues. Al op 3-jarige leeftijd componeerde ze op de piano. Aan de hoofdingang via de Schommelei wordt u al een eerste keer verrast door een optreden van de Mechelse beiaardier, die op een mobiele beiaard zal spelen. Het is de bedoeling dat de bezoekers zelf, afhankelijk van wat ze willen zien en horen, het ‘voorprogramma’ samenstellen.

Op het hoofdpodium aan het vlinderplein kunt u van 23u tot middernacht het afsluitende concert bijwonen van Il Novecento met dirigent Robert Groslo. Het orkest zal A Midsummer Night’s Dream van Shakespeare vertolken. De sopranen Anne Cambier en Hanne Roos zijn present, net als verteller Lucas Van den Eynde. Die laatste zal telkens in het Nederlands uitleggen wat er in het verhaal gebeurt, waarna de muzikenaten ‘vertalen’.

De ticketverkoop is net gestart. U kunt tickets kopen tegen 25 euro in De Schorre, aan de balie van het congrescentrum De Pitte of via deschorrebetovert.be. Er is ook een viparrangement te boeken met eten, drank en toegang.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is