Negenduizend bezoekers voor SWEET 18

Op 8 juli 2015

Kasteel d’Ursel kreeg de voorbije weken maar liefst 8920 bezoekers over de vloer voor de tentoonstelling SWEET 18. Meer dan vijftig hedendaagse kunstenaars toonden er hun werken geïnspireerd door de achttiende eeuw.

Luk Lemmens, gedeputeerde voor Cultuur is bijzonder tevreden: “SWEET 18 was het meest ambitieuze project sinds het kasteel 10 jaar geleden opnieuw de deuren opende voor het publiek. Voor de provincie Antwerpen is dit het bewijs dat onze inspanningen vruchten hebben afgeworpen en dat heel wat mensen de weg naar het kasteel weten te vinden. Nu wacht ons de uitdaging om de komende jaren nog beter te doen!”

Zelden kreeg het kasteel zoveel complimenten als voor SWEET 18. Exact 8920 bezoekers vonden de weg en ze waren blij met wat ze er vonden.

Mooi, verrassend, veelzijdig, prachtig, schitterend, grandioos, origineel, uniek: in het gastenboek hebben we de superlatieven bladzijdenlang voor het uitkiezen”, zegt directeur Koen De Vlieger. “SWEET 18 was duidelijk een schot in de roos. Het is hartverwarmend om zoveel appreciatie te krijgen. Die waardering is niet alleen bestemd voor de kunstenaars en de organisatoren, maar zeker ook voor de gidsen en de tientallen vrijwilligers. Ze verspreidden onze flyers, hielpen bij het onthaal en bemanden de parkbar: zonder hen hadden we SWEET 18 nooit kunnen realiseren.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is