Provincie Antwerpen beloont actieve verkeerseducatie

Op 6 oktober 2015

Tijdens het afgelopen schooljaar noteerden 250 scholen van het basisonderwijs de verkeerseducatie met stip in hun agenda. Bijna 69.000 leerlingen werkten intensief én in de praktijk aan een veilige verkeersdeelname. Vandaag beloont de provincie Antwerpen elke school voor haar inzet met een educatief pakket. 

De populariteit van het verkeersproject 10op10 stijgt elk jaar. Door mond-aan-mondreclame schrijven scholen zich spontaan in voor deelname. Voor de vijftiende editie van het project kunnen de scholen voor het eerst hun verkeersactiviteiten digitaal inzenden via een online platform. Op online platform link leggen naar het promofilmpje op de website, deze link bestaat nu nog niet

Om alle deelnemende scholen te stimuleren, reikt gedeputeerde voor mobiliteit Luk Lemmens hen een educatief pakket uit. Luk Lemmens beklemtoont : “Verkeersveiligheid blijft een belangrijk speerpunt in de opvoeding van jonge scholieren. Want jong geleerd, is oud gedaan. De provincie Antwerpen maakte een duidelijke keuze om te blijven investeren in dit mobiliteitsproject. Juist omdat het van vitaal belang is dergelijke educatieve en sensibiliserende acties bij scholieren te versterken. Onze kinderen zijn de volwassen verkeersdeelnemers van morgen, met 10op10 bereiken we een hele generatie kinderen die zich al op jonge leeftijd bewust en veilig kunnen verplaatsen in het verkeer.”

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is