Toerisme Kempen promoot regio als plek om te ontspannen

Op 24 juni 2015


Miguel en Liselotte, de verliezende finalisten van 'Mijn Pop-uprestaurant',krijgen een Kempenkuur. 'Het ideale cadeau na een stresserende periode', zegt gedeputeerde Bruno Peeters.

Kempen De Antwerpse gedeputeerde voor Toerisme Bruno Peeters (N-VA) wachtte hetbekende koppel in het provinciehuis in Antwerpen op met twee Kempenkuurcheques van 100 euro. Dat was wat hij de verliezende finalisten van het populaire VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant had beloofd. De Oud-Turnhoutse gedeputeerde weet waarover hij praat als hij de kandidaten van het pop-uprestaurant in Brussel de rust van de Kempen belooft. 

De Kempenkuur is nog een nieuw begrip, dat zelfs in de Kempen zelf niet bekend is. Logisch, want Toerisme Kempen heeft het begrip pas recentelijk gelanceerd. Met Kempenkuur wil de provinciale dienst de Kempen in de kijker zetten als ideale regio voor een korte vakantie. De Kempenkuur moet inspelen op de behoeften van de hedendaagse toerist. Het is het antigif voor de dagelijkse 'rush', het welverdiende extraatje voor de gestresseerde werknemer. Een weekend of midweek Kempen ligt zowel qua afstand als qua budget binnen bereik.

De Kempenkuur is ook een ontspannend alternatief voor de korte vakanties in grootsteden, met hun overaanbod aan 'must-haves' en 'must-sees'. In de Kempen mag het rustig aan, gezond en traag, met het gezin, de familie of met vrienden. Miguel en Liselotte, die van Geraardsbergen zijn, zijn absoluut niet vertrouwd metde Kempen, maar na een glas Kempisch Vuur en een blik op de nieuwe wandel-en fietsgidsen zijn zij alvast verkocht. 'Ik heb een vriendin die dit misschien ook wel wil doen', zegt Liselotte. Laat dat nu net de bedoeling zijn, want op de website www.kempenkuur.be kan je iemand die aan een Kempenkuur toe is, nomineren. Met wat geluk wint de genomineerde zelfs zo'n kort tussendoorvakantie in de Kempen. De website vermeldt al heel wat suggesties om je eigen Kempenkuur samen te stellen, maar vanaf het najaar lanceert Toerisme Kempen ook Kempenkuurpakketten. 

Wandelpakket

Over enkele maanden is er al een wandelpakket dat wandelen, logies en gastronomie in de Kempen combineert. Volgend jaar worden nog andere pakketten samengesteld. De promotiecampagne rond de Kempenkuur wordt stilaan op gang getrokken. In de allerlaatste uitzending van Vlaanderen Vakantieland op Eén krijgen enkele gezinnen een deugddoende Kempenkuur. Via de website en via Facebook zijn op dit ogenblik, nog voor de echte start van de campagne, al 1.200 mensen genomineerd. Er zijn er blijkbaar meer die aan een Kempenkuur toe zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is