Werken fietsbrug Berchem Station van start

Op 27 juli 2016

In augustus wordt er eindelijk gestart met de bouw van de fietsbrug aan Berchem Station. De brug start op het hoogste punt van de Posthofbrug, steekt de Singel over en landt in het fietsparkeergebouw.

Elke dag passeren er zo'n 5.000 fietsers op het kruispunt van de Singel. De brug moet de fietsostrade tussen Antwerpen en Mechelen nog een stuk aantrekkelijker maken. De brug start op het hoogste punt van de Posthofbrug en gaat tot op de tweede verdieping van het fietsparkeergebouw. Pendelaars kunnen hun fiets parkeren maar ook doorgaand verkeer zou gemakkelijk moeten kunnen doorfietsen.

De brug kost zo'n 3,3 miljoen euro en is een samenwerking tussen de Vlaamse overheid, de provincie en de stad. In augustus plaatst aannemer Mols op de middenberm van de Singel de eerste steunpilaar voor een fietsbrug. Tijdens de werken is er op de Singel, ter hoogte van het station, in elke rijrichting slechts één rijstrook beschikbaar. Fietsers en voetgangers ervaren geen hinder. Tegelijk wordt ook het fietspad van de Posthofbrug heraangelegd om het zwakste punt op de fietsostrade weg te werken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is