Expo’s over 100 jaar Rivierenhof geopend

Op 3 mei 2023

Start van een feestjaar vol doetips voor bezoekers

Het Provinciaal Groendomein Rivierenhof bestaat 100 jaar. En dat moet gevierd worden. Op 3 mei trapten we het feestprogramma officieel af met de start van twee tentoonstellingen. Eén over 100 jaar Rivierenhof en één in openlucht met historische foto’s. Daarnaast stelden we de nieuwe Rivierenhof-items en het boek ‘Rivierenhof – Parkgeheimen’ voor.

Op 7 mei viert Provinciaal Groendomein Rivierenhof zijn 100ste verjaardag. In 1923 opende het domein de poorten voor het grote publiek. Het is daarmee het oudste provinciale domein van België.

Luk Lemmens, eerste gedeputeerde, vertelt: “De provincie Antwerpen heeft deze groene long destijds gevrijwaard. Ook nu, 100 jaar later, zijn onze provinciale groendomeinen erg belangrijk voor ontspanning, gezondheid en natuur.”

Het Provinciaal Groendomein Rivierenhof viert deze verjaardag samen met zijn bezoekers met een feestprogramma. Zo is er vanaf 1 juli het doe-boek ‘Expeditie Rivierenhof’ voor de jongste bezoekers om mee op avontuur te trekken in het park. Vanaf 12 mei kan iedereen de mooiste foto’s van het park insturen tijdens een fotowedstrijd. Het werk van de winnaars krijgt een plaats in de galerij tijdens de fototentoonstelling ‘Park van mijn dromen’.

Het hele feestprogramma vind je op www.100jaarrivierenhof.be.

Daarnaast zetten we 100 tips op een rij voor iedereen om te ontdekken. Zoals een bezoek aan de kinderboerderij, snuisteren door de rommelmarkt of luchtig lunchen in het groen. Er is ook een programmafolder met een affiche op de achterzijde. Wie wil meevieren, hangt de affiche op aan het raam om 100 jaar Rivierenhof in de kijker te zetten.

“Met meer dan 30 activiteiten van mei tot en met november zetten we de veelzijdigheid van het Provinciaal Groendomein Rivierenhof extra in de verf”, zegt Mireille Colson, gedeputeerde bevoegd voor de provinciale groendomeinen.

Haal het Rivierenhof in huis

Ter ere van de 100ste verjaardag zijn er ook leuke Rivierenhof spullen: Een mooie fietstas, een lunchdoek, een drinkbus, een kinderpet met schattige eendjes, een paraplu, een picknickdeken, een picknickstoel of een ronde magneet.

Directeur Peter Verdyck is trots: “We zijn erg blij met het aanbod van een aantal Rivierenhof-items die we aan onze fans te koop aanbieden. Het park staat gekend als de tuin voor alle buurtbewoners. Met de leuke hebbedingen willen we hen nog meer verbonden laten voelen met het park.”

Je kan bestellen op www.100jaarrivierenhof.be. Ophalen kan aan het infopunt van de domeinwachters, Turnhoutsebaan 246.

En verder …

Een feestpicknick op 11 juni

We organiseren een picknick tijdens het Rozenfeest op zondag 11 juni. Je kan vanaf nu je picknick bestellen (klein, groot, kind of vegan) of gezellig aanschuiven met je eigen mand. Daarnaast verwennen we iedereen in en rond de rozentuin met optredens, tips van onze rozenkwekers, workshops en veel lekkers.

Een openluchtentoonstelling met historische foto’s

Maak tot en met 31 december een wandeling door het Rivierenhof van vroeger tijdens de openluchtentoonstelling ‘Vintage Rivierenhof’. Wie wil deelnemen, koopt een brochure voor 3 euro aan het infopunt van de domeinwachters of downloadt de brochure gratis op www.100jaarrivierenhof.be. Daarin staat een wandelroute langs 14 historische foto’s in het park. Ze brengen het verleden van het Rivierenhof tot leven.

Een gratis tentoonstelling over 100 jaar Rivierenhof

In de galerij van het kasteel start de tentoonstelling 100 jaar Rivierenhof. Bezoekers leren er meer over het verleden van het park aan de hand van oude foto’s en voorwerpen. Ze lopen door een hotelkamer waar de kasteelgasten logeerden, bekijken de evolutie van het park aan de hand van historische kaarten en maken kennis met de familie Cogels, de laatste erfgenamen die het kasteel aan de provincie verkochten. De gratis tentoonstelling loopt tot en met 25 juni.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is