Margiela, de Hermès Jaren goed voor 60.000 bezoekers

Op 31 augustus 2017, over deze onderwerpen: Cultuur, Toerisme
Luk Lemmens

De voorbije maanden bezochten meer dan 60.000 bezoekers de tentoonstelling Margiela, de Hermès Jaren in het ModeMuseum provincie Antwerpen. Ook de tentoonstelling Nicole & Hugo. Swinging Ann Salens in de galerij van het MoMu trok veel volk, mede vanwege een optreden van het duo tijdens Museumnacht.

Gedeputeerde Luk Lemmens is tevreden met het resultaat: “Met meer dan 60.000 bezoekers was de tentoonstelling rond de Hermès jaren van Martin Margiela, één van de grote namen uit de Antwerpse modewereld. Wat opvalt is dat meer dan 40% van de bezoekers uit het buitenland kwamen. De aandacht van de Antwerpse mode is dus niet enkel chauvinistisch, ook in het buitenland staan we nog steeds op de kaart als modestad. De Ann Salens-jurken van Nicole en Hugo lokten ook veel bezoekers naar het ModeMuseum. Vooral tijdens de Museumnacht toen het duo een exclusief optreden gaf in het museum was het over de koppen lopen.” 

Start werken

Het Modemuseum sluit nu zoals gebruikelijk de deuren in afwachting van de volgende tentoonstelling. Van 12 oktober tot 18 maart is ‘Olivier Theyskens – She walks in beauty’ de laatste tentoonstelling in het museum. Nadien start het museum met grondige renovatie- en uitbreidingswerken in aanloop naar het Modejaar 2020.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is