Provincie Antwerpen bouwt verder aan fietsbrug over sporenbundel in Lier

Op 25 november 2021

Om de ring rond Lier en de treinsporen veilig te kunnen kruisen op de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier, is er een fietstunnel en fietsbrug nodig. De bouw van de fietstunnel is sinds augustus 2020 afgerond. Ook een eerste fietsbrugdeel werd in juli 2021 op z’n plaats gehesen.
De provincie Antwerpen gaat verder met de realisatie van deze constructie en plaatst eind november de drie volgende brugdelen.

 

“Met het plaatsen van de fietstunnel onder de ring van Lier werkte de provincie Antwerpen een eerste knelpunt weg op de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier. Een volgende belangrijke stap is de realisatie van de 250 meter lange fietsbrug. De eerste 42  meter ligt sinds deze zomer op z’n plaats. Nu bouwen we verder en plaatsen we in november en december nog eens drie brugdelen. Die brugdelen verbinden op termijn de fietstunnel met de fietsbrug over de sporenbundel”, aldus gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Mobiliteit.

 

Twee van de drie brugdelen worden op maandag 29 november op z’n plaats gelegd. Het derde brugdeel wordt ter plaatse gelast om dan eind december op de definitieve plaats te komen.

 

De brugdelen vertrekken op donderdag 25 november 2021 op de ring in Lier (R16). Daarna gaat het transport via Donk, Smedenstraat, Ernest Claeslaan via Galgeveld naar de werf. Van daaruit rijdt het transport de werf op naar de nieuwe fietstunnel onder de R16. Hierdoor geldt een parkeerverbod van 25 november 22 uur tot 26 november 6 uur in Donk, Smedenstraat en Ernest Claeslaan. Beide straten zijn op dat moment ook afgesloten voor alle doorgaand verkeer.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is